Over David Oranje

283e185

Welkom op mijn website,

Mijn naam is David Oranje (1990). Ik ben een werklustige, ambitieuze journalist met een vlotte pen en een brede algemene kennis, hoewel ik me specialiseer in de Arabische c.q. islamitische wereld. Momenteel ben ik bezig met de laatste loodjes van mijn studie journalistiek aan de Hogeschool Utrecht.

Hoewel ik jong ben, kan ik bogen op de nodige kennis en kunde. Voor iemand van mijn leeftijd beschik ik over de nodige ervaring in de schrijvende journalistiek. De laatste drie jaar heb ik artikelen geschreven voor kranten als De Volkskrant, Het Parool, Nrc.next, BN de Stem en het Brabants Dagblad, en voor de digitale media VICE Nederland en De Correspondent. Ook ben ik in te huren als freelance eindredacteur of tekstschrijver. Ik beheers alle journalistieke genres en ben als verslaggever, (eind)redacteur of tekstschrijver breed inzetbaar.

Medio 2014 heb ik een half jaar stage gelopen bij de Amsterdamse krant Het Parool, waar ik gelijktijdig als verslaggever op de Amsterdamredactie en als redacteur voor het buitenlandkatern PS de Wereld werkte. Daarnaast heb ik van begin maart t/m half juni 2015 stage gelopen op de buitenlandredactie van de Volkskrant, waar ik me onder meer kon richten op het schrijven van verhalen over de regio die me het meest fascineert: het Midden-Oosten.

Ook beschik ik over enige kennis van de Arabische taal. Begin 2014 volgde ik een half jaar de minor Arabische taal & cultuur aan de Hogeschool van Amsterdam, waarvoor ik onder andere een maand in de Marokkaanse hoofdstad, Rabat, heb gewoond om deel te nemen aan een intensieve cursus Modern Standaard Arabisch. Ik ben dan ook het Arabische schrift machtig en beschik over voldoende kennis om mezelf, zij het nog gebrekkig, uit te drukken.

Tenslotte volgde ik eind 2013 de meerdaagse cursus Verslaggeving in conflictgebieden – aangeboden door de Nederlandse Vereniging van Journalisten in samenwerking met het Ministerie van Defensie. Ik ben er onder andere getraind in het voorbereiden van reizen, het handelen ter plekke, het omgaan met gijzelingen, het bieden van eerste hulp, het herkennen van wapens en mijnen en het omgaan met checkpoints en andere belemmeringen. De laatste jaren heb ik die kennis dan ook in de praktijk kunnen brengen. Zo heb ik verhalen geschreven vanuit onder meer Libanon, Bosnië en Oman.

Mocht u mij willen inhuren als verslaggever, (eind)redacteur of tekstschrijver, of simpelweg een vraag willen stellen, dan kunt u contact met mij opnemen via d.oranje@chello.nl. Mijn curriculum vitae is op aanvraag te verkrijgen. Een aanzienlijk deel van mijn verhalen kunt u op vinden onder het kopje Publicaties. U kunt mij ook volgen op en bereiken via Twitter en LinkedIn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *